Kip op school

Leuk leren!

Leer alles over kip

Kip.Kiplekker heeft een interessant lespakket over de pluimveehouderij. Het lespakket geeft scholieren een kijkje in de kipketen, een genuanceerd beeld over het welzijn en de gezondheid van kippen en alles wat je moet weten over kipproducten en voedselveiligheid. Dit lespakket is bedoeld voor leerlingen van groep 6 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Kip in de klas

Het lespakket ‘Kip in de klas’ bestaat uit een leuk werkboek, aangevuld met een klassikaal te gebruiken digibord met onder andere videobeelden en een quiz. Daarnaast zijn verdiepende infographics en een docentenhandleiding beschikbaar. Het lespakket is bedoeld voor twee lessen, de eerste met het thema ‘Kip in de keten’ en de tweede gaat over ‘Kip op je bord’. Het lespakket is hier aan te vragen en voor docenten gratis te bestellen.

Kip.Kiplekker is trotse partner

Boerderijeducatie

Kip.Kiplekker is officieel partner van Boerderijeducatie Nederland. Daarmee stapt Kip.Kiplekker aan boord bij de missie om alle kinderen minimaal één keer in hun schooltijd op de boerderij te laten komen.

Het Platform Boerderijeducatie Nederland bestaat uit 18 regionale initiatieven. Kip.Kiplekker en Boerderijeducatie Nederland zorgen dat pluimveehouders worden opgeleid tot educatieboer en stellen lesmateriaal voor het bezoek van de schoolklas beschikbaar. Door een boerderij als leeromgeving dragen de pluimveehouders bij aan transparantie van de agrarische sector en kennis over voedselproductie.

Kom kijken bij de boer!