Over ons

Ken jij ons al?

Over Kip.Kiplekker

In 2008 is op initiatief van een groep vleeskuikenhouders de campagne Kip.Kiplekker in het leven geroepen. Het doel is het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector te vergroten. In 2014 is bij het opheffen van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) de werkgroep omgezet naar een zelfstandige stichting.

Belangrijke activiteiten van Stichting Kip.Kiplekker zijn het zichtbaar maken van de sector voor een breed publiek en het geven van voorlichting over de werkwijze van de pluimveesector.

Zo zijn op verschillende vleeskuikenbedrijven zichtstallen geopend met vrije toegang voor geïnteresseerden en schoolklassen, is Kip.Kiplekker door het jaar heen aanwezig bij diverse evenementen en beurzen en wordt veel aandacht besteed aan educatie door een eigen lespakket voor het basisonderwijs en een samenwerking met Boerderijeducatie Nederland. Dit alles wordt georganiseerd door onze vrijwilligers: pluimveehouders en mensen werkzaam in de sector.

De volgende generatie

Young Poultry People

De jeugd heeft de toekomst. Kip.Kiplekker wil ook graag de nieuwe generatie consumenten informeren en dit met name bereiken via sociale media. Daarom is in 2017 het initiatief ‘Young Poultry People’ gestart. Dit is een groep van enthousiaste, jonge (aanstaande) pluimveehouders en jongeren werkzaam in de pluimveesector. Zij maken foto’s, video’s en vlogs op verschillende bedrijven om zo op een leuke en interessante manier alle elementen van de vleespluimveeketen te laten zien.

Bestuursleden

Wij zijn blij met onze sponsoren

Onze sponsoren

Stichting Kip.Kiplekker biedt een aantal sponsorpakketten aan met verschillende mogelijkheden. Ook sponsor worden van Kip.Kiplekker? Informeer naar de mogelijkheden.

Onze partner

Kip.Kiplekker wordt ondersteund door Nepluvi, de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie.

Kip.Kiplekker

Interessante links

Kip in Nederland

Kiprecepten

Blij met een Ei

Doe jij ook mee?

Lid worden van Kip.Kiplekker

Vleeskuikenhouders en pluimveehouders met een opfok- of vermeerderingsbedrijf voor vleeskuikenouderdieren kunnen lid worden van Stichting Kip.Kiplekker en op deze manier een bijdrage leveren aan onze missie. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.