Kip.Kiplekker

duurzaam | De boer en duurzaamheid

De boer en duurzaamheid

Duurzaam produceren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor Nederland. De pluimveehouders doen hun best om op een duurzame manier kippenvlees te produceren. Zij investeren ook in windenergie of in het plaatsen van zonnepanelen. Ze hergebruiken mest en investeren in technieken die beter zijn voor het milieu.

Ze houden rekening met het klimaat en het energieverbruik door hun stallen op een zuinige manier te verwarmen. Ook proberen ze ervoor te zorgen dat de mest op een goede manier hergebruikt wordt. Zo krijgen huizen in Moerdijk bijvoorbeeld elektriciteit die gemaakt is uit kippenmest. Sommige boeren brengen hun mest naar een bedrijf waar het gebruikt wordt voor om champignons te telen. De Nederlandse pluimveeboeren vinden het klimaat en energiezuinig bezig zijn heel belangrijk. Zo verwarmen en ventileren de boeren hun stallen energiezuinig.

Ook de zorg voor de dieren is een onderdeel van duurzaamheid. Dit begint met gezonde dieren. Hygiëne, verantwoord voer en voldoende water zijn nodig voor een goede gezondheid. Voor de inrichting van de stallen – het aantal kippen per vierkante meter, de hoeveelheid licht en ventilatie – heeft ons land strenge wetgeving ontwikkeld.

De kip is dus groener dan je denkt!