Kip.Kiplekker 2018

IN DE KEUKEN | kiptips

kiptips

  • Koop kip zo vers mogelijk, let op de datum en de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
  • De houdbaarheidsdatum is alleen gegarandeerd bij een onbeschadigde verpakking.
  • Was regelmatig je handen met water en zeep als je in de keuken met verse producten zoals kip werkt. Dat voorkomt het verplaatsen van bacteriën van de ene naar de andere plek (kruisbesmetting).
  • Gebruik voor verschillende handelingen niet dezelfde keukenspullen en maak ze direct schoon.
  • Leg gare kip niet op een plank waar eerder rauwe kip op heeft gelegen.
  • Ontdooi kip een dag van tevoren in de koelkast.
  • Leg kip niet in warm water, op de verwarming of in de zon om snel te ontdooien.
  • Zorg dat kip altijd goed gaar is na bereiding.
  • Bereide, gare kip kan bewaard worden in de koelkast, maar niet langer dan drie dagen.
    In de diepvries bij -18 °C kun je kip twee tot drie maanden bewaren.
  • Gaar 'dikke' kipdelen altijd voor, als er wordt gebarbecued.