Kip.Kiplekker

Drenthe | Zichtstal Laarman

Zichtstal Laarman

De kippenstal van de familie Laarman is in 2012 gebouwd. De kippen komen als kuiken in de stal wanneer ze ongeveer één dag oud zijn. De kippen blijven dan 5 à 6 weken in de stal voordat ze naar de slachterij gaan.

De kippen krijgen dagelijks vers water en voedsel dat onder andere uit tarwe bestaat. Ook komt de dierenarts regelmatig langs om te controleren of de kippen gezond zijn. Pluimveehouder Laarman probeert de kuikens zoveel mogelijk antibioticavrij op te laten groeien.

In de stal liggen houtvezels op de grond waarin de kippen lekker kunnen scharrelen. De temperatuur in de stal is op de eerste dag 38 graden en langzaam wordt de temperatuur afgebouwd naar 20 graden. Hierbij wordt op een duurzame manier een zo goed mogelijk rendement te behalen. Klimaat en dierenwelzijn spelen daarbij een belangrijke rol. Zo worden warmtewisselaars gebruikt die er voor zorgen dat er op gas bespaart wordt. Dankzij de warmtewisselaars is er ook minder ammoniakuitstoot. De mest gaat naar een energiecentrale in Moerdijk waar deze door verbranding omgezet wordt in energie.

Pluimveeboerderij Laarman
Munnekenweg 11
7963 PV Ruinen